Slechte staat van het voetpad (Lange Rei)

Langs de Lange Rei (vanaf de hoek Sint-Gilliskoorstraat tot Annunciatenstraat) liggen het voetpad en de boordstenen er zéér slecht bij. Vooral ter hoogte van ‘Carrefour’ (huisnr. 17) waar de wortels van de mooie plantanen, recht tegenover dit warenhuis, het voetpad en de boordstenen omhoog duwen (zie bijgaande foto). Deze plantanen maken deel uit van het decor van de Lange Rei en moeten uiteraard blijven staan. Maar kunnen deze wortels niet onder controle worden gehouden door de groendienst?

Het voetpad en de boordstenen zijn dringend aan herstelling toe. Volgens de uitbaters van Carrefour zijn er ter hoogte van hun winkel al veel valpartijen gebeurd. Vooral hun oudere klanten en de slechtzienden die school lopen in Spermalie zijn de grootste slachtoffers.

Mag ik aandringen om daar dringende herstelwerken uit te voeren?

Antwoord ontvangen op 06/06/2017

Er is voorzien om tijdens de onderhoudswerken aan de rijweg van de Langerei het voetpad en de trottoirbanden vanaf de Sint-Gilliskoorstraat tot en met Langerei 15 te vernieuwen of te  herplaatsen.

Er wordt voorgesteld om de werken door te trekken tot net voorbij de poort van nr. 20. Het voetpad tussen de nrs 15 en 20 ligt er weliswaar niet echt slecht bij, maar de trottoirbanden zijn er volledig verzakt.

De toestand van voetpad en trottoirbanden tussen de Sint-Gilliskoorstraat en de Annuntiatenstraat is zeker niet zeer slecht te noemen.