Valpartijen door de werken op ’t Zand

Ik heb weet van valpartijen die zich – door de werken op ’t Zand – voordoen. De loopplanken die tegenaan de horecazaken zijn gelegd zijn bij vochtig weer spiegelglad. Daarnaast steken de afvoerleidingen (tot 22 cm) uit het nog aan te leggen voetpad.

Niet alleen gedurende klare dag is het er gevaarlijk lopen, maar ook wanneer het donker is. Er is daar geen verlichting wat de kans op struikelen nog eens verhoogd. Alhoewel dit met de huidige technologieën gemakkelijk is te plaatsen.

Ik kreeg graag antwoord op volgende vragen:

  1. Hoeveel valpartijen hebben er zich op ’t Zand voorgedaan sinds de start van de werken aldaar?
  2. Wie wordt verantwoordelijk gesteld voor deze valpartijen?
  3. Het ware beter om antislip loopplanken te plaatsen. Zijn jullie daartoe bereid?
  4. Verlichting aanbrengen dringt zich op, zodat de wandelaars ook bij donker weer veiliger kunnen wandelen.

Ik zie uit naar het antwoord.

Antwoord ontvangen op 10/04/2017

Op 30 maart 2017 is een dame gevallen in de werfzone ter hoogte van hotel ’t Putje. De dienst algemeen bestuur heeft inmiddels kennis genomen van dit voorval en een dossier opgestart. De verantwoordelijkheid wordt bepaald door de omstandigheden en ieder geval wordt afzonderlijk onderzocht. Aan betrokkene werd een bericht gestuurd met de mededeling dat de stad samen met de aannemer(s) alles in het werk stellen om de werfzone zo veilig mogelijk te houden en de toegang naar parking, horecazaken en Concertgebouw zo optimaal mogelijk te garanderen. Er wordt ook benadrukt dat vanuit de kant van de gebruikers van de werfzone ook de nodige voorzichtigheid dient in acht genomen te worden. Bestaande verlichting wordt zo lang mogelijk behouden. Tijdens de wegname voor de heraanleg is het inderdaad minder verlicht. De verlichting is besteld en zal onmiddellijk geplaatst worden na levering.