NV-A gemeenteraadslid Hugo De Bondt wordt op de opendeurdag van het Blauwe Kruis Brugge onthaald met een paar kloppen

Radio Exclusief

Brugge, maandag 15 september 2014 – Gisteren namiddag werd gemeenteraadslid Hugo Debondt de toegang van het Blauwe Kruis te Brugge ontzegd. Hugo die met een paar vrienden naar de opendeurdagen was afgezakt pikte dit niet en ging toch binnen. In opdracht van de voorzitter en een hoofdinspecteur werd Hugo (66) door drie forse kerels hardhandig naar buiten gesleurd en gaven hem ondertussen een paar rake klappen. Resultaat pijn in de buik, nekpijn, een gezwollen kaak, een gekloven lip en een gescheurd hemd.

Wanbeleid

Precies een jaar geleden kaartte Hugo Debondt het wanbeleid van het Blauwe Kruis Brugge aan tijdens de gemeenteraad. Het nieuwe stadsbestuur had sedert de nieuwe legislatuur trouwens een schepen van dierenwelzijn. “Dat juichte ik alleen maar toe” zegt Hugo. “Tijdens voorgesprekken had schepen Mieke Hoste mezelf toevertrouwd dat ze reeds op de hoogte was, door een familielid die er ooit werkzaam was. Dus dacht ik dat we op één lijn zaten, maar dat heb ik blijkbaar verkeerd begrepen”. Tijdens de gemeenteraadszitting had Hugo Debondt de schepen gevraagd voor wat meer transparantie voor de rekeningen van het Blauwe kruis. Over het dierenleed zweeg hij voorlopig nog. Vanaf toen begonnen de politieke en anonieme bedreigingen aan mijn adres. Het kwam zelf zover dat ik in spoed met een hartaanval werd opgenomen een jaar geleden.

Inspectie

Al ruim 15 jaar wijst het Ministerie van Landbouw het Blauwe Kruis Brugge erop, dat de dieren niet conform de wet zitten. De dieren zitten veel te krap. kunnen niet voldoende schuilen voor de regen enz.. Als oplossing bood het vorige stadsbestuur de overliggende hoeve aan in erfpacht voor 99 jaar. Met de bedoeling extra accommodatie voor honden en katten te voorzien. Maar voorzitter Shoutteet zag dit opeens anders…. Toen persoonlijke vrienden van hem niet meer verder voor hun 3 pony’s konden zorgen, kwam hij op het idee er een paardenstal te bouwen, kostenplaatje 125.000€. Extra voorziening voor hondenhokken werden dus van tafel geveegd. Euthanaseren was blijkbaar een betere optie…. 

Euthanasie 

 Ook het euthanasie cijfer ligt dubbel zo hoog dan in andere centra’s in Vlaanderen. Onze redactie sprak twee veeartsen die voor het Blauwe Kruis niet meer willen werken. “We konden het niet meer aan zien, we zijn opgeleid om dieren te genezen niet om ze dood te spuiten” luidt het. De aangegeven cijfers zijn nog maar het topje van de ijsberg. De werkelijke euthanasie’s zijn veel hoger, het gebeurd gewoon aan de lopende band. ja ze staan in rij te wachten op hun einde, terwijl ze moeten toezien hoe hun soortgenoten voor hen worden afgemaakt.Nee voor ons hoeft dit niet meer!      

Wordt vervolgd……        

© Erik Clyncke Eigen berichtgeving.