Aanduiding ‘zone 30’ te Sint-Andries

De Sint-Andriesnaren staan achter de invoering van de snelheidsbeperking van 30 km/u. met haar twee toegangswegen naar de scholen O.-L.-Vrouw Hemelvaart, De Boomhut en De Varens in hun wijk Doornstraat/Lange Molenstraat (en omgeving). Maar zij vinden dat de aanduiding van de snelheidsbeperking heel wat beter kan. Het is niet omdat enkel aan het begin van een weg een 30 km-bord staat dat elke weggebruiker – ook de toevallige gebruiker van één van de zijwegen – weet heeft van de snelheidsbeperking in alle straten. En er zijn heel wat toevallige gebruikers zoals: familie en vrienden van de bewoners, bezoekers van de voetbalmatchen van Club en Cercle, zwemliefhebbers S & R Olympia…

Ik ben zo vrij om het ontbreken van de signalisatie op de volgende wegen hier aan te geven:   ° inrit Doornstraat vanuit de Kon. Leopold iii-laan;   ° vanuit Ter Straeten in de Doornstraat (beide richtingen);   ° vanuit Betferkerklaan in de Doornstraat (beide richtingen);   ° vanuit Grote Eede in de Betferkerklaan (beide richtingen);   ° vanuit Oorlogsvrijwilligerslaan in  de Betferkerklaan (beide richtingen);   ° vanuit ’t Hoge in de Diksmuidse Heirweg;    ° vanuit Ieperleet in de Diksmuidse Heirweg;   ° vanuit Zevenbergen in de Diksmuidse Heirweg.

Verder vind ik het onlogisch:   in de P. Debautlaan staat net voor die vrij gevaarlijke bocht, komende van de Diksmuidse Heirweg, een bord dat aangeeft dat de snelheidsbeperking van 30 km/uur niet meer geldt. Maar op het einde met de kruising Torhoutse Steenweg staat dan toch een bord dat het einde van de snelheidsbeperking aangeeft.   Nog een persoonlijke bedenking: misschien eens onderzoeken of het niet beter zou zijn om hier éénrichtingsverkeer in te voeren. Dit uiteraard na consultatie van de bewoners.

Mag ik aandringen om dit alles eens nader te gaan bekijken? 

Geen antwoord ontvangen