De wijk Sint-Gillis (centrum) zit met natte voeten

Al een hele tijd – zelfs bij lichte maar aanhoudende regenval – komt de wijk Sint-Gillis regelmatig blank te staan. Bij zware regenval komen heel wat straten in die wijk onder water te staan.

Vooral:

  • a. het kruispunt Sint-Gillsdorpstraat/Annuntiatenstraat. Dit zou volgens omwonenden te maken hebben met door bladeren en ander afval verstopte rioolputjes.
  • b. Ook de parking en de garages aldaar (ingang via Annuntiatenstraat naar de vroegere garages van de stad) staat meer dan eens onder water, soms tot 20 cm hoog (zie bijgaande digitale foto’s). Daar zou het probleem – alweer volgens omwonenden – te maken hebben met niet alleen verstopte rioolputjes door bladeren en vuil, maar ook door ander afval. Menigmaal zou overschotten van verf, kalk of cement in die rioolputjes worden gedumpt, wat uiteraard deze blijvende overstroming verklaart.

Misschien ware het nuttig en aangewezen om deze rioolputjes eens te reinigen. Dit zal het leed van de inwoners aldaar waarschijnlijk al heel wat verzachten.

Antwoord ontvangen op 16/09/2015

De rioolkolken op de buurtparking werden gereinigd op 18/09/2015. De rioolkolken op het kruispunt Sint-Gillisdorpstraat/Annuntiatenstraat konden pas na invoering van een  parkeerverbod worden gereinigd op 13/10/2015.