Gescheurd zeildoek te Zeebrugge

Op het plein tussen het ‘treinstation Zeebrugge Strand’ en de Baron de Maerelaan bevinden zich twee constructies die zijn overspannen met zonnezeildoeken. Bij een van deze constructies is er een zeildoek danig gescheurd (zie bijgaande digitale foto). Navraag bij buurtbewoners bevestigden dat het zeildoek al een hele tijd gescheurd is. Het oogt absoluut niet mooi en geeft een verwaarloosde indruk.
Daarom deze suggestie: misschien ware het aangewezen om eens ter plaatse de schade te gaan opmeten en de nodige stappen te ondernemen tot reparatie.

Op 6 april 2016 nog steeds geen antwoord, doch wel een artikel in de pers op 6 april 2016 in Het Nieuwsblad ‘Brugge maakt komaf met luifels Zeebrugge’ naar aanleiding van mijn vraag: 

‘De luifels van Zeebrugge verdwijnen. De constructies werden destijds geplaatst als    blikvanger, maar staan er verwaarloosd bij en worden afgebroken. “We denken aan iets meer eigentijds” zegt schepen Pierins. “De herstellingskosten van 43.000 € zijn te hoog. Een nieuw exemplaar zou zelfs goedkoper uitkomen. Daarom hebben wij beslist de luifels volledig te verwijderen. De afbraak wordt op het volgende schepencollege voorgelegd en zodra we de goedkeuring krijgen beginnen we eraan. De vernielde luifel verdwijnt onmiddellijk, de andere volgt later.”
De inwoners van Zeebrugge spreken al enkele maanden schande over de vernielde verloederde doeken. Volgens hen wordt Zeebrugge verwaarloosd en is het vernielde doek geen zicht als je de gemeente binnenrijdt. “Een schande” zegt een gemeentearbeider die liever niet bij naam genoemd wordt. “Er is nooit omgekeken naar die doeken en ons is nooit iets gevraagd qua onderhoud. Het wordt tijd dat ze verdwijnen.”

Eens te meer wordt ook hier weer duidelijk dat omwonenden niet werden gehoord en dat de goedbedoelde stem in de oppositie in de gemeenteraad wordt gefnuikt!  

Geen antwoord ontvangen