Speelplein “’t Reitje’ op Sint-Gillis

Buurtbewoners wezen mij op het volgende.

Sinds kort werd het bord ‘Welkom op het speelplein’ verplaatst. Oorspronkelijk stond dit bord opgesteld aan de kant van de ingang van het OCMW-dienstencentrum ’t Reitje. Nu staat het opgesteld aan de straatkant Annunciatenstraat.

Sindsdien – wegens de nieuwe opstelling van het bord – en volgens de juiste interpretatie ervan mogen de buurtbewoners met hun hond aan de leiband zelfs de paden langs de graskant niet meer gebruiken en ook de zitbank naast deze paden.

Hoe moeten de hondenbezitters hun poepzakje deponeren als de ene afvalbak op 50 meter en de andere op 100 meter van de weg staat?   

De bewoners met een achteruitgang op dit speelplein kunnen dan ook niet meer met hun hond hun eigendom in of uit! 

Hoe moet het nu? Mag ik, in naam van de buurtbewoners, aandringen om dit eens nader te bekijken en om meer duidelijkheid te scheppen in deze toestand.

Antwoord ontvangen op 12/05/2017

Aan de ingang van de groenzone/speelplein is inderdaad een bord geplaatst met wat mag en niet mag op het speelplein zelf. Volgens het speelpleinreglement zijn honden niet welkom op het speelplein zelf.

Gezien dit bord aangeeft dat het over een speelplein gaat, is er geen bezwaar dat wandelaars met hun hond op de paden wandelen zonder hun hond uit te laten op het speelplein.