,

Niets ontziende oorlog op ons continent

De oplossing

Het verschrikkelijke nieuws van de (voor mij toch!) verwachtte Russische inval in Oekraïne op 24 februari ll. ging als een schok door de wereld. De wekenlange Russische ‘militaire oefeningen’ rond Oekraïne, waaraan een 150.000-tal Russische soldaten deelnamen, was de voorhoede van een niets ontziende aanval op dat land. Europa, de V.S.A. én de NAVO werden mooi in de luren gelegd door Poetin. Ze hielden het niet voor mogelijk dat zich nog ooit zo’n gruwelscenario op ons continent zou voordoen.

Maar werden de Russische soldaten ook niet bedrogen? Deze jonge militairen hadden wellicht geen idee wat hen te wachten stond. Ook zij werden koud gepakt door hun diktatoriale leider. Ze hadden wellicht nooit gedacht dat ze hun Oekraïnse buren moesten aanvallen. Strategische doelen zoals vliegvelden, havens, regeringsgebouwen en nucleaire installaties worden plat gebombardeerd. Op een laffe manier worden hele woonwijken met raketten bestookt met honderden burgerslachoffers als gevolg. 

Maar wat kan men doen om deze vuile oorlog onmiddellijk te stoppen? 

Plaats op alle Oekraïense invalswegen grote borden, gericht op de Russische soldaten. Met daarop: ‘De Europese Unie biedt jullie een werkvisum voor 36 maanden, een simkaart en een treinticket naar een Europese stad naar keuze waar jullie zullen opgeleid worden en met zekerheid in het werk gestoken.’. De vraag naar goede werkkrachten in de Europese Unie is hoog. Bijvoorbeeld Spanje zoekt 100.000 mensen voor de toeristische sector alleen al. Het geld dat ze dan verdienen is veel meer waard dan de roebels die ze nu ontvangen. Geef hen verder een bankkaart om naar huis te sturen die gegarandeerd wél werkt in Rusland. Het zal minder kosten 200.000 soldaten te integreren dan 4.000.000 vluchtelingen voor onbepaalde tijd op te vangen. Wedden dat die vuile oorlog vlug voorbij zal zijn?!


Recente blogposts

Hugo in je mail

Ik schrijf me in voor:*

Loading